Preloader Close
  • info@4kids.com.hr

TalkTools

 

TalkTools je terapijski pristup koji se fokusira na razvoj oralnih motoričkih vještina, poboljšanje govorne produkcije i olakšavanje prehrambenih i govornih poteškoća, posebno kod djece s razvojnim poremećajima.

Floortime®

 

Poznat i kao DIR/Floortime ova terapijska metoda se temelji na interaktivnoj igri i potiče emocionalnu i socijalnu interakciju kod djece s autizmom i drugim poteškoćama u razvoju. Terapeut prilagođava aktivnosti prema djetetovim interesima i sposobnostima kako bi potaknuo razvoj raznih vještina.

Baby Signs®

 

Baby Signs je sustav komunikacije koji koristi znakovni jezik kako bi bebe i male djece mogle izražavati svoje potrebe, želje i osjećaje prije nego što mogu verbalno komunicirati. Ova metoda potiče razvoj komunikacijskih vještina i smanjuje frustracije kod djece i roditelja.

Autizam Fitness

 

Ovaj program kombinira tjelesnu aktivnost i terapeutske pristupe kako bi podržao fizičko, emocionalno i socijalno blagostanje djece s autizmom. Fokusira se na poboljšanje motoričkih vještina, koordinacije, snage i kondicije, kao i na poticanje samopouzdanja i socijalne interakcije.

Relax Kids

 

Relax Kids je program koji koristi tehnike opuštanja, meditacije, vizualizacije i igre kako bi pomogao djeci u upravljanju stresom, anksioznošću i emocionalnim izazovima. Ova metoda potiče emocionalnu stabilnost, samopouzdanje i mentalni mir kod djece.

Aktivnosti sa terapijskim psom

 

Tira je važan dio naših individualnih tretmana sa djecom s teškoćama u razvoju, ali i grupnih aktivnosti sa djecom tipičnog razvoja. S njome puno toga učimo na zabavan i inovativan način.